Wil je beginnen met beleggen? Lees de reviews!

Heb je een mooie afscheidsbonus gekregen van het bedrijf waar je nu net uit dienst bent gegaan? Heb je jarenlang gespaard en is het nu de bedoeling van de bank dat je rente gaat betalen over het geld dat je daar hebt staan? Dan kun je maar beter écht iets gaan doen met dat geld. En dan bedoel ik niet per se een vlucht boeken naar een warm land en je daar, all inclusive, in de watten laten leggen. Je kunt beginnen met beleggen en zo nog meer maken van het geld dat je al hebt. Al blijft het natuurlijk een risico. Beginnen met beleggen wil niet direct zeggen dat je al je geld moet doorstorten naar een broker. Nee. Je begint bij het begin. Je leest alles wat los en vast zit om te leren wat beleggen nu eigenlijk inhoudt.

Beginnen met beleggen doe je niet zomaar

Je moet eerst bekend worden met de gebruikte termen en de manier van werken van de verschillende brokers. Hiervoor kun je, bijvoorbeeld, Bitvavo reviews lezen en online filmpjes kijken over wat de beste manier is voor beginnen met beleggen. Je moet daar echt even de tijd voor nemen. Beginnen met beleggen is niet iets dat je zomaar even doet. Het kan immers om veel geld gaan en dat krijg je niet meer zomaar terug.

Maak een oefenaccount aan

Veel brokers hebben de mogelijkheid een oefenaccount aan te maken voor mensen die willen beginnen met beleggen. Je hebt dan een account dat fictief handelt in bestaande aandelen en valuta. Net waar jouw interesse ligt. Door het oefenen met dit account zie je precies wat beginnen met beleggen eigenlijk is. Je moet op alles letten, maar je hoeft er ook weer niet dag en nacht mee bezig te zijn. Als het gaat om écht geld, dan is dat misschien, gevoelsmatig, wel anders. Je inzet is dan flink verhoogd.

Handel alleen met geld dat je kunt missen

Heb je geld apart gezet om een nieuwe auto te kunnen kopen? Dan is dat geld, duidelijk, niet bedoeld om mee te gaan beleggen. Heb je geld zomaar ergens op een bankrekening staan? En verwacht je niet dat je dat op korte termijn nodig gaat hebben? Dan is dat geld precies het geld dat je kunt gebruiken wanneer je gaat beginnen met beleggen. Je zult zien dat je er steeds meer handigheid en dus steeds meer plezier in krijgt. Voor je het weet vragen mensen jou om advies!