Een Volkswagen als volgende bestelbus

Volkswagens zijn al meer dan honderd jaar op de markt. Van personenauto’s tot bestelbusjes, Volkswagen is een merk wat het allemaal bezit. In deze blog lees je van alles over de geschiedenis van Volkswagen en waarom het een goed idee is om een Volkswagen busje als bestelbus te nemen.

Geschiedenis

Begonnen als een merk om goedkopere auto’s te maken, werd het groot voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog. Voor jaren werd er maar één model gemaakt. Dit veranderde in het eind van de jaren ’60, wanneer Volkswagen ook andere modellen op de markt bracht. Dit werd niet meteen een succes. Begin de jaren ’70 kwamen er pas personenauto’s van andere modellen op de markt die ook echt verkocht werden. Tegelijkertijd was Volkswagen begonnen met het maken van de iconische Volkswagen camper busjes. Het eerst busje, de T1 Transporter werd in 1950 gemaakt. Dit is door een schets van een Nederlander die geïnspireerd was door een bezoek aan de Volkswagen- fabriek. Dit busje, in tegendeel tot de personenauto’s, werd een grote hit. Na een aantal jaar werd er een vervolg op gemaakt. Dit busje wordt de T2 genoemd. Het kwam uit in 1967. In 1979 werd de T3 uitgebracht.

Volkswagen Transporter

Vanaf Transporter T4 begint het te lijken op het busje dat wij meer gewend zijn als bestelbusje. Een Volkswagen Transporter is voor elke vakman een geschikte bestelbus. Het heeft een ruime laadcapaciteit, een handig interieur en het uiterlijk wat je gewend bent. De auto beschikt over dieselmotoren met een vermogen van 70 kW tot147 kW, krachtige en efficiënte motoren dus. Daarnaast heeft het alle benodigdheden wanneer het draait om veiligheidssystemen, zoals een noodremsysteem en dodehoekdetectiesystemen. Dit alles zorgt voor een fijne auto met een hoge rij-comfort.

Volkswagen Crafter

De Volkswagen Crafter occasion is de grootste bestelwagen die Volkswagen te bieden heeft. Het heeft een grote laadruimte en kan tussen de drie en vijf ton wegen. Toch rijdt de bus met optimale balans op de weg. De auto is verkrijgbaar in verschillende lengtematen en gewichtsklassen en het beschikt een dieselmotor met een vermogen van 88 kW tot 130 kW. Net zoals de Transporter, rijdt een Crafter occasion heel comfortabel en rijdt het met vierwielaandrijving voor extra stabiliteit.

Volkswagen

Dit klinkt allemaal heel leuk, maar waarom zou je voor Volkswagen kiezen? Allereerst is het een bekroond merk vanuit meerdere kwaliteitstesten. Het gebruiken van een merk zorgt ervoor dat er een bevestigde betrouwbaarheid is, je weet zeker wat je krijgt en dat dit te vertrouwen is. Volkswagens houden goed hun waarde vast, ook jaren later. Dan verbruiken ze ook nog relatief weinig brandstof en rijden de auto’s lekker. Waarom niet!