Een inboedelverzekering zorgt voor meer rust

Je woont lekker in je koop- of huurhuis. Maar je moet er niet aan denken dat er iets naars gebeurt. Dat er inbrekers komen, dat er brand is of dat je flinke stormschade te verduren krijgt. Je kunt er dan maar beter voor zorgen dat je goed verzekerd bent. Een opstalverzekering is alleen verplicht in geval het huis van jou is. Heb je het huis waar je woont gehuurd? Dan is de verhuurder verantwoordelijk voor het afsluiten van deze verzekering. Maar hoe zit het met je inboedel? Daarvoor heb je écht een andere verzekering nodig. Dat is dan dus een inboedelverzekering. Deze inboedelverzekering is er voor alles dat zich in je huis en (eventueel) de tuin bevindt.

Waarom is een inboedelverzekering zo belangrijk?

Een inboedelverzekering is er voor alles dat zich in je huis bevindt en dat niet vast zit aan je huis. Denk dan, bijvoorbeeld, aan de televisie, de apparatuur in je keuken (met uitzondering van de inbouwapparatuur), de gordijnen, je bank en nog veel meer. Ook de tuinmeubelen en je mobiel, je (elektrische) fiets en je grasmaaier vallen onder de inboedelverzekering. Gebeurt er iets naars? Dan zul je al deze zaken moeten vervangen. Tel dat maar eens bij elkaar op. En dan ben je dus blij dat er een inboedelverzekering bestaat!

Welke verzekering is nog meer belangrijk?

Wanneer je veel reist is een doorlopende reisverzekering onontbeerlijk. Stap je regelmatig op de motor? Dan zul je een goede motorverzekering moeten afsluiten. Deze is trouwens, net als een autoverzekering, verplicht zodra je de weg op gaat. Maar wat denk je van een rechtsbijstandverzekering? Dat is nu ook weer zo'n verzekering waarvan je hoopt dat je er nooit gebruik van hoeft te maken. Maar een conflict ligt eigenlijk altijd weer op de loer. Een conflict met de buren, met de aannemer van je nieuwe badkamer, een arbeidsconflict, zelfs een conflict tijdens je scheiding. Met deze verzekering weet je zeker dat je er niet alleen voor staat.

En wat denk je van een dierenverzekering?

Voor jezelf en voor al je gezinsleden heb je een ziektekostenverzekering afgesloten. Maar je huisdieren zijn ook écht een onderdeel van je gezin. En dus maak je je zorgen over hun gezondheid en over de zorg die zij nodig hebben. Met een huisdierenverzekering kun je gewoon naar de dierenarts van jouw voorkeur. Je huisdier krijgt de zorg die hij of zij nodig heeft en dat zorgt er weer voor dat je je huisdier langer, gezond, bij je kan houden.