Voorbereiden op backpacken: waar moet je aan denken en wat is belangrijk?

Backpacking is een unieke manier van reizen, waarbij je alles wat je nodig hebt meeneemt in een rugzak. Het is een flexibele en avontuurlijke manier van reizen, waarbij je je eigen route kunt bepalen. Backpacken is echter niet zomaar iets wat je onderneemt, er komt een hoop bij kijken. In dit blog lees je waar je aan moet denken bij het voorbereiden op een backpacktrip.

De route

Ten eerste is het belangrijk om goed na te denken over je route. Wanneer je gaat backpacken heb je geen vaste reisschema of -route, je bepaalt zelf je eigen pad. Dit betekent dat je goed moet nadenken over waar je naartoe wilt en hoe je daar wilt komen. Het is handig om een goede routekaart te hebben, zodat je weet waar je precies bent en wat de afstanden tussen de verschillende plaatsen zijn.

Wat neem je mee?

Verder is het belangrijk om je rugzak goed in te pakken. Zorg ervoor dat je niet meer meeneemt dan strikt nodig is, want je wilt natuurlijk niet met een overvolle rugzak rondlopen. Probeer je rugzak zo lichtgewicht mogelijk te maken, zodat je makkelijk kunt reizen. Het is ook handig om een lijstje te maken van alle spullen die je meeneemt, zodat je niks vergeet.

Kleding en schoenen zijn de meest voorkomende spullen in je backpack zometeen, daarom is het slim om na te denken over wat voor schoenen je meeneemt en hoeveel kleding je uiteindelijk echt nodig hebt. Wij raden het aan om een sportieve sneaker mee te nemen waarop je goed kan lopen. Denk bijvoorbeeld aan Hi Tec schoenen, deze schoenen zijn erg sportief en hiermee kan je lange stukken lopen. Bepaalde designs zijn zelfs gebaseerd op het design van een hardloopschoen, maar dan hip! Daarnaast is het altijd fijn om een casual schoen bij je te hebben als je bijvoorbeeld een avondje uit gaat, dan raden wij de Veja sneakers heren of vrouwen aan.

Budget

Bij het voorbereiden van een backpacktrip is het ook belangrijk om na te denken over je budget. Backpacken is vaak een goedkopere manier van reizen, maar dat betekent niet dat het gratis is. Zorg ervoor dat je weet hoeveel geld je tot je beschikking hebt en hoeveel je ongeveer uit wilt geven. Het is ook verstandig om wat geld opzij te zetten voor eventuele noodgevallen.

Voorbereiding is key

Als je gaat backpacken is het dus belangrijk om je goed voor te bereiden. Denk goed na over je route, wat je meeneemt en hoe je budget eruit ziet. Wanneer je goed voorbereid vertrekt, ben je al een heel eind op weg naar een geslaagde backpacktrip!